Trugkie:ke in Die:m en Lool

Films over Didam in 1956 en 1963 en Loil in 1968 nu op usb-stick verkrijgbaar. Deze films had de OVD in het verre verleden geschonken gekregen en opgeborgen in het OVD-archief. Daarna heeft Wim van de Borne, lid van de werkgroep Multimedia, deze films gedigitaliseerd en bewerkt en werden ze op DVD uitgebracht. Een aantal jaren geleden werden de originele films door het Gelders Archief bewerkt met hoogwaardige apparatuur. Daardoor werd de kwaliteit van de opnames aanmerkelijk verbeterd. 
Inmiddels heeft Wim Lubbers deze laatste bewerkingen op een usb-stick gezet met inspraak en achtergrond muziek.
 
Wat staat er zoal op de usb-stick?
* Dorpsbeelden Didam en Loil van straten met bewoners, scholen met leerkrachten, winkels en bedrijven.
* Priesterwijding van pater J. Loeters in 1940. Het geeft een uniek beeld uit de tijd hoe het dorp Didam en de buurt waar hij woonde erbij betrokken werd. 
Een digitaal fotoalbum met historische foto’s van ons mooie Didam. 
De beelden zijn ingesproken door Maria Wigman en voorzien van achtergrondmuziek. Het geeft een tijdsbeeld van omstreeks  twee uur.
Voor de drager van de beelden is gekozen voor de usb-stick, omdat de meest aanwezige beeldweergave apparatuur tegenwoordig is voorzien van een usb-aansluiting. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om in korte tijd van uw TV en huiskamer een heuse thuisbioscoop te maken. 
De usb-stick is verkrijgbaar voor € 12,50
 
Hoe kan de usb-stick worden verkregen ?
Door te bestellen via mail . Hierna wordt u geïnformeerd over betaling en afhalen van de stick. Op 4 september kan bij de OVD-kraam tijdens Didam op Stelten tegen contante betaling een stick worden afgehaald.
Er is maar een beperkte voorraad aanwezig. Dus reageer snel om teleurstelling te voorkomen.
Het zijn unieke beelden die even de tijd stil zet. Het is voor velen een feest van herkenning, omdat veel bekende personen voorbij komen. 
De usb-stick is ook uiterst geschikt om cadeau te geven bij familiefeestjes en dergelijke.

Copyright @2018|Oudheidkundige Vereniging Didam| Anjerstraat 6,6942 VW Didam|Tel.nr 0316-224447|
Disclaimer

log in