Workshops kadasteronderzoek bij het ECAL

DOETINCHEM - Erfgoedcentrum Achterhoek Liemers houdt in januari drie workshops kadasteronderzoek. De workshops zijn op de maandag 13 en 17 januari van 9.30 tot 12 uur en op maandag 20 januari van 19.30 tot 22 uur.

Het kadaster is voor genealogen een belangrijke bron, omdat hierin het bezit en gebruik van onroerende eigendommen is vastgelegd. Het trad in 1832 in werking en had als doel een rechtvaardige heffing van grondbelasting mogelijk te maken.

Kadasteronderzoek passend

De workshop heeft een theoretisch en een praktisch gedeelte. Aan de hand van opdrachten wordt er geleerd informatie te zoeken over percelen, de eigendomssituatie en de veranderingen hierin. Deelnemers leren werken met de verschillende vormen van kadastrale registraties die het ECAL in huis heeft. De inventarissen van het gemeentelijke kadaster van Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost-Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk zijn in te zien op www.ecal.nu.

De workshop vindt plaat in het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers in de studiezaal op de eerste verdieping van ’t Brewinc aan de IJsselkade 13 in Doetinchem. Opgeven kan via of 0314-787078. De workshops gaan door bij voldoende deelnemers. De kosten zijn 15 euro. Leden van de Nederlandse Genealogische Vereniging en donateurs van het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers betalen 12,50 euro.

Copyright @2018|Oudheidkundige Vereniging Didam| Anjerstraat 6,6942 VW Didam|Tel.nr 0316-224447|
Disclaimer

log in