Historisch bewaarnummer De Gabriël

In 2019 werden de kerken in Braamt, Kilder, Loil, Nieuw-Dijk, Nieuw-Wehl en Stokkum in de parochie van de H. Gabriël gesloten. Naar aanleiding van dit feit is er op verzoek van het kerkbestuur een historisch bewaarnummer van het parochieblad 'De Gabriël samengesteld.

Daarin wordt de historie van de oorspronkelijke dertien parochies/ kerken binnen de driehoek Didam, ‘s-Heerenberg en Wehl beschreven, voorzien van prachtige historische afbeeldingen. img511 640x480Het is gemaakt in co-productie tussen de Heemkundekring Bergh (HKB), Oudheidkundige Vereniging Wehl (OVW) en Oudheidkundige Vereniging Didam (OVD). Voor dit speciale bewaarnummer - totale oplage 9.280 stuks - was de OVD eindverantwoordelijk voor de opzet, planning en algehele coördinatie. Parochianen krijgen dit exemplaar gratis aangeboden. Het bevat 63 pagina's in A4 formaat. 

Op dinsdagavond 19 juni zijn de eerste bewaarnummers uitgereikt aan onder andere Jan Beursken (OVD) en Edwin Zweers (HKB). De OVW kon helaas niet aanwezig zijn maar hebben inmiddels ook exemplaren overhandigd gekregen. Ook aan vertegenwoordigingen van de geloofskernen zijn deze avond eerste exemplaren uitgereikt.

Het boekje is voor 5 euro te koop bij de OVD tijdens de inloopavonden op de maandagavond van 19.00 tot 21.30 uur. Er is een beperkte voorraad. Als u het via de website wilt bestellen klik hier.

Copyright @2018|Oudheidkundige Vereniging Didam| Anjerstraat 6,6942 VW Didam|Tel.nr 0316-224447|
Disclaimer

log in