Bronnendag bij het ECAL

DOETINCHEM - Het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers (ECAL) houdt zaterdag 29 juni van 10 tot 16 uur weer een Bronnendag.

Op deze Bronnen- en informatiedag geven medewerkers van het ECAL en de Nederlandse Genealogische Vereniging uitgebreid uitleg over archiefbronnen en de cursussen genealogie en paleografie (oud schrift). Leden van de Oost-Gelderse Stichting voor Genealogie en Boerderijonderzoek (OSGB) en historische verenigingen uit Achterhoek en Liemers vertellen over hun activiteiten. Verder is er een grote streekboekenmarkt.

Bronnedag

Er wordt deze dag extra informatie gegeven over de archiefbronnen burgerlijke stand (ook huwelijkse bijlagen), bevolkingsregisters, doop-, trouw- en begraafakten, militieregisters, kadaster, belastingregisters, gemeentearchieven, notariële en oud-rechterlijke archieven. Deze dag kan er geen archief uit het depot worden aangevraagd. Dit kan op de reguliere openingstijden van dinsdag tot en met vrijdag van 9 tot 16.30 uur.

De toegang tot de Bronnen- en informatiedag is gratis. De activiteiten vinden plaats in de studiezaal en Brewinczaal op de eerste verdieping van ’t Brewinc aan de IJsselkade 13 in Doetinchem.

Copyright @2018|Oudheidkundige Vereniging Didam| Anjerstraat 6,6942 VW Didam|Tel.nr 0316-224447|
Disclaimer

log in