Dertien auteurs schrijven mee aan groot boek over de Liemers

REGIO - In de dorpskerk van Aerdt is vrijdag 26 april het grote boek over de Liemers gepresenteerd, het eerste sinds ruim 60 jaar. Aan het boek hebben dertien auteurs uit de streek en uit de academische wereld een bijdrage geleverd.

Het boek, ruim 300 bladzijden in omvang en rijk geïllustreerd, beschrijft de vele aspecten van de regio. Van wat onder de grond (archeologie) bewaard is gebleven tot aan de kerkelijke kunstschatten en vele andere thema’s. Dat gebied reikt van Lobith tot Ulft, van Westervoort tot Megchelen en van Didam tot ’s-Heerenberg.

Boek Liemers

“Een razend interessante geschiedenis over een streek op de grens van Pruisen/Duitsland en Nederland, en voorzien van een unieke natuur”, zegt Theo Salemink, die samen met Wim van Heugten verantwoordelijk was voor de redactie. “Bovendien hebben we veel beeldmateriaal gebruikt. Het boek gaat over de identiteit van de regio. Waardoor wordt de identiteit van de Liemers bepaald? Door de geschiedenis, cultuur, religie, dialect, een ‘grensland’ te zijn?”

‘De Liemers, land van grenzen tussen Rijn en Oude IJssel’ is voor 24,95 euro verkrijgbaar. Het boek is te koop bij Rebers Boek & Buro in Zevenaar en te bestellen bij uitgeverij Fagus in IJzerlo.

Copyright @2018|Oudheidkundige Vereniging Didam| Anjerstraat 6,6942 VW Didam|Tel.nr 0316-224447|
Disclaimer

log in