Vier infopanelen geplaatst

Het is alweer enige tijd geleden dat de Oudheidkundige Vereniging Didam (OVD) van het Rabobank stimuleringsfonds een bedrag van 10.000 euro ontving voor het ingebrachte project Infopanelen.

Dit project bestaat uit het plaatsen van vijftien foto-informatiepanelen op markante historische plekken in de voormalige gemeente Didam (Didam, Loil, Nieuw-Dijk, Greffelkamp en Oud-Dijk). De totaalkosten worden geraamd op 20.000 euro. Door aanvullende ontvangsten middels subsidie, sponsoring (namen met logo op de panelen) en eigen bijdrage van de OVD kon het project worden gerealiseerd.
Ieder paneel is voorzien van historisch fotomateriaal uit de OVD-collectie en geeft informatie over een specifiek gebouw of een gebied. De panelen zijn voorzien van een QR code, waarbij een uitgebreide beschrijving van de getoonde foto’s en het betreffende gebied op de website van de OVD zichtbaar wordt. Die kunt u dan ter plekke of thuis in alle rust nalezen. De QR-code kan via een mobiele telefoon of een tablet worden gescand.
In augustus vorig jaar zijn de eerste twee Infopanelen geplaatst. Eén paneel bij het Albertusgebouw in het centrum van Didam en één paneel in Greffelkamp nabij havezate De Luynhorst.
Op zaterdag 7 juli 2018 zijn er weer vier panelen geplaatst en wel in het centrum van Nieuw-Dijk (tegenover Smallestraat 40), centrum Oud-Dijk (nabij Plok), centrum Loil (nabij kerk) en bij de Mariakerk in Didam. Van de plaatsing van deze vier infopanelen zijn filmopnamen gemaakt die te zien zijn op het YouTube-kanaal van OVD. Klik hier
Het project Infopanelen staat onder leiding van Vincent van Vuuren en wordt in fasen uitgevoerd. Inmiddels zijn er al weer vier panelen in voorbereiding. De laatste panelen worden naar verwachting eind 2018/ begin 2019 geplaatst.

groepsfoto ovd 3vergr

groepsfoto ovd 1 nieuw dijk vergr

groepsfoto ovd 2 vergr

De foto's zijn gemaakt door Wim Lubbers namens de OVD.

Copyright @2018|Oudheidkundige Vereniging Didam| Anjerstraat 6,6942 VW Didam|Tel.nr 0316-224447|
Disclaimer

log in